2013-as versenyek:

03.16. Eger - II. Meet @ Greet
03.23. Budapest - AMTS - Pio humma
04.13. VI. Balatonfüredi Tuning Találkozó
04.13. III. Nagyatádi Autós Találkozó
04.19. Wigner Jenő középiskola, Diáknapok
04.20. Szeged - V. Raceland Kupa
05.01. V. Szarvasi Tuningmajális
05.11. 1. Autós Jam és Grillparty DB Race
05.25. Tamási DB Race
06.01. Tát - II. K.E.M.
06.08. Miskolc, Media Mark - BFB
07.06. IV. Szolnoki Tuning Találkozó
07.13. Sárbogárd DB Race
08.09. 10. RTH Hajdúnánás -BFB?
08.16.-17. III. Dögei Autós találkozó - BFB?
09.14.-15. Eger Drift Belváros

Cz-Audio SF-D2

2012.03.06. 19:30 | dBlog | Szólj hozzá!

Drágakő, nem ócska bizsu

Végre megérkezett a Cz-Audio várva-várt harcosa, a Street-Fighter, s mivel tiszteletét tette nálam is, ezen apropóból írnék is pár sort.

Két típus létezik az SF-ből, a Top1 és a Top2. Külsőre teljesen azonosak, a különbség a felfüggesztésnél fedezhető fel, ugyanis a Top2 dupla pillét kapott. Leegyszerűsítve a Top1 könnyebben hajtható, lágyabb szub, a 400W-os kategóriába ajánlott, míg a Top2 értelemszerűen a nagyobb kategóriákra lett tervezve. (Ez nem azt jelenti, hogy a Top2 érzéketlen lenne, SŐT!!! Már 500W-al is nagyon szépen elmuzsikál). A többi paraméterben megegyeznek, ugyanaz a 2x2 Ohm-os tekercs a lelke mindkét altípusnak.

Átvételkor a postás figyelmeztetett: „vigyázz, nehéz!”.

Ez tény, anyag van benne bőven, nem egy anorexiás fazon. 18,2kg-ot nyom a bestia, a komplett csomag több mint 19kg. 200 oz. mágnes, vaskos pólusvasak és a masszív kosár, melynek el kell viselnie ezt a terhet... tovább nem is magyarázom. 

Na lássuk akkor mit is rejt a doboz.

Pár papírfecni rögtön fel is hívja magára a figyelmet és vígan hirdeti, hogy ez a termék bizony Berndorfban készült, mégpedig KÉZZEL. Nem egy kínai tömegtermék, hanem gondosan összeválogatott alkatrészekből nagy szakértelemmel épített, sorszámozott zajkeltőről van szó. Mérési jegyzőkönyv, ládaterv jár hozzá, valamint ott lapult még a dobozban egy tesztlemez is. Ha minden igaz ilyen lemezt csak az első 100 vásárló kap.

Nagy nehezen előbányásztam cikkünk főszereplőjét is masszív csomagolásából. Mit is mondhatnék... a többi tesztelésre váró szub szinte csak játéknak tűnt mellette. Az első ami feltűnik (brutális tömege után) az a varrott membránperem. A membránszél nagyon masszív, erősített szivacsból készült, speciális V-form kialakításának köszönhetően a nélkül enged meg hatalmas kitérést, hogy a membrántól venné el a hasznos felületet.

A hangminőség részre nem szeretnék különösebben kitérni, hiszen ez annyira szubjektív, és nem akarok félrevezetni senkit. Akik eddig hallották elégedettek voltak vele, azt javaslom, akinek van rá lehetősége, hallgassa meg a saját rendszerében is, kétlem, hogy csalódást okozna.

Gondolom nagy titkot nem árulok el azzal, hogy SPL versenyeken számolni kell majd ezzel a szépséges szörnyeteggel, ugyanis a fejlesztésnél nem csak a kiváló hangra figyeltek, hanem arra is, hogy versenykörülmények között is megállja a helyét. Kis erősítővel is már jól hajtható, de nem riad vissza a nagyobb krafttól sem, sőt akkor érzi magát igazán elemében.

A sok jó után jöjjön egy kis kukacoskodás is, jóindulatomnak köszönhetőn csak azért is belekötök valamibe. Ahogy az a képeken is látszik, a bevezető szálak egytől egyig piros színben pompáznak, csak egy kis ragasztószalag árulkodik a polaritásról. Amennyiben ez a jelölés leesik, jöhet az elemes vizsgálat. Nem csak a kábel színe nem nyerte el tetszésemet, hanem az anyaga sem, ugyanis nem tiszta réz, hanem a már jól megszokott, költséghatékony alu-réz keverék. Remélem majd orvosolja a gyártó eme kis malőrt, mert ezt leszámítva hibátlan.

Nem is szaporítom tovább a szavakat, jöjjön inkább egy „beszédes” videó, na és a képek.

A bejegyzés trackback címe:

https://dblog.blog.hu/api/trackback/id/tr814293733

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása